EL GRAFÈ JA ARRIBA A LES NOSTRES VIDES

El grafè és una sola capa d'àtoms de carboni i pot ser la substància més sorprenent i versàtil disponible per a la humanitat.

En termes simples, el grafè és un cristall atòmic bidimensional format per àtoms de carboni disposats en una xarxa hexagonal. A causa de la seva combinació única de propietats superiors, el grafè és un punt de partida creïble per a noves tecnologies en una àmplia gamma de camps.l grafè és un compost molt prim amb un gruix atòmic (un milió de vegades més prim que un cabell humà).




També és el compost més fort descobert fins ara (entre 100-300 vegades més fort que l'acer), alhora que és el material més lleuger conegut (1 m2 pesa aproximadament 0,77 mg), i extremadament flexible. També és impermeable a les molècules, i és un conductor altament elèctric i tèrmic.

El grafè permet que els electrons flueixin molt més ràpidament que el silici. També és un conductor transparent, que combina funcionalitats elèctriques i òptiques d'una manera excepcional. El grafè es pot considerar com una molècula gegant que està disponible per a la modificació química, amb potencial per a una àmplia varietat d'aplicacions, que van des d'electrònica a materials compostos. 



També és relativament barat de produir en comparació amb altres materials.




És per això que la Comissió Europea destina un pressupost de 1.000 milions d'euros al projecte "Graphene Flagship" que representa una nova forma de recerca coordinada i conjunta, que constitueix la iniciativa d'investigació més gran d'Europa.



El Graphene Flagship té la missió de reunir investigadors acadèmics i industrials per a portar el grafè de l'àmbit laboratori acadèmic a la societat europea en un termini de 10 anys, generant així un creixement econòmic, nous llocs de treball i noves oportunitats.



El consorci central consta de més de 150 grups de recerca acadèmica i industrial en 23 països. A més, el projecte compta amb un nombre creixent de membres associats que s'incorporaran als paquets de treball científics i tecnològics de la fase Horitzó 2020.